Novosti

Jupiter u strelcu

Jupiter

Gledano po pravoslavnom kalendaru Jupiter ulazi u znak Strelca na Mitrovdan, koji u našem narodu nosi simboliku hajdučkog rastanka, kad se sve aktivnosti smiruju i dočekuje zima.

Ovaj trenutak gledano iz charta ulaska Jupitera u znak Strelca, nam simbolizuje period (Vodolija na ascedentu) koji će biti promenljiv, nestabilan sa tendencijom da donese nešto novo i raščisti sa nasleđem koje ga koči u progresu.

Odnos Jupitera prema vladarima Vodolije (inkonjukcija sa Uranom, i bez glavnih aspekata sa Saturnom, a konjukcija sa Merkurom) govori o završetku nekog ciklusa,sa puno vatrene energije u smislu poboljšanja materijalne situacije,koja nema mogućnost ostvarenja već ima tendenciju da se samo ideja o tome pojavi u javnosti, a sa puno energije koja deluje u suprotnom smeru,jasnije rečeno sa istinom  na suprotnoj strani.

Biće na programu puno zakona koji imaju tendenciju da se poboljša zakonodavstvo (inicirano od advokata, pravnika i Sudstva)  moral i ustavni poredak zemlje koji će se negde tajanstveno izgubiti ili biti totalno drugačiji u stvarnosti. Institucije sistema će ipak funkcionisati u pravcu promena samo onog što je neminovno i što se mora promeniti jer je promena već odlagana i nemoguće je promenu ponovo odložiti. Energija naroda će biti usmerena na očuvanje prirodnih vrednosti (rezervati prirode,vode,biljni i životinjski svet i cela planeta) i u tom smislu će biti vrlo oštro izražena i ispoljavaće se u vidu javnog bunta i na kreativan način a imaće odjeka u javnim glasilima.

Na ličnom nivou, Strelcima otvara put za odlazak u inostranstvo,a za one koji su na kraju studija uspešno okončanje istih. Takođe je ovo period za putovanje u daleke krajeve i za preispitivanje sopstvene životne filozofije pa i sistema vrednovanja. Mnogi će potražiti odgovore na pitanje  lične svrhe u duhovnosti i religiji, a pojaviće se i mnogi učitelji koji će okupljati omladinu i mlade oko sebe.

Jupiter u astrologiji simboliše veliku sreću i gde god da se nađe u horoskopu on uvećava stvari i događaje kako dobre,tako i izazovne. Vlada na nivou tela kukovima, butinama, jetrom,a na psihološkom nivou moralom, etikom, filozofijom, zakonima. Kad je dobro postavljen daje izuzetno poštene i moralne ljude, kad nije imamo osobe koje imaju probleme sa zakonom, moralom, avanturiste.

Predstavlja velike prostore, daje u stavovima širinu i dubinu, ali  često ne vidi stvari koje su mu „ispred nosa“,jer je zagledan u daljinu. On se kroz znak kreće 1 godinu, pa su njegovi ciklusi 12 godina. To bi značilo da će vam se u životu dešavati slične stvari kao pre 12 godina što se tiče simbolike kojom on vlada. Kako je Strelac vatreni znak može doneti dobre stvari Lavovima i Ovnovima.Izazovne aspekte pravi ka Ribama, Blizancima i Devici pa se kod njih mogu očekivati poteškoće zavisno od planeta koje imate u tim znacima.

Na poslovnom planu on poboljšava uslove rada, donosi nagrade pohvale, povećanje proizvodnje, proširenje firme, ako je u dobrom odnosu sa Venerom ili vladarem 2 kuće i znatno povećanje zarade. Može doneti posao u inostranstvu,kao i putovanja u udaljenije krajeve.

Na ljubavnom planu može doneti veliku ljubav,ako je dobro postavljen,  aferu ako je loše postavljen,ili ljubav u inostranstvu,na putovanju,sa osobom visikoobrazovanom,profesorom,filozofski nastrojenom osobom,ili sa nekim na visokom položaju u Ministarstvu, ili od svega toga sa nekim ko je po konstituciji visokog rasta.

Na zdravlje utiče tako da može uvećati problem koji postoji sa kukovima,jetrom,debljinom-stomak. Ako je dobro postavljen i nema loših aspekata sa planetama koje vladaju kućama zdravlja nećemo imati problema u periodu njegovog tranzita.

Pa pozdravimo dolazak Jupitera u znak Strelca,jer nam dolazi iz podzemnog sveta (Škorpion) u sunčev znak,pa nam nosi vedrinu i optimizam.

Autor: Olgica Nikolić, saradnik udruženja Iz centra srca

Iz centra srca

Iz centra srca

Danas ne brinem! Očekujem sve najbolje!
Danas se ne ljutim! Radujem se svemu!
Danas zahvaljujem na svemu! Danas radim predano i na sebi!
Danas sam predusretljiva i ljubazna prema svima!

Ostavi komentar

Klikni za komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i na Fejsbuku