Aktivnosti

Luna Reiki – magična snaga Meseca

Mesecina

Od kada je sveta i veka ljude je neodoljivo privlačio blještavi sjaj Meseca-Lune na tamnom noćnom nebu. Uočivši magnetnu privlačnost kojom Luna okupira pažnju ljudi, drevni duhovni učitelji iz Sibira kroz svoj rad došli su do spoznaje da Luna vrši snažan uticaj čovečanstvo, a posebno na ženu i ženski aspekt ljudskog bića.

Kako spoznaja o uticaju Lune na ljudsko biće potiče iz drevnih vremena, a do koje je došlo radom i učenjem sibirskih duhovnika, to je grupa ruskih Reiki Master-Učitelja sistematizovala ta znanja i kroz sistem Luna Reiki prenela znanja svojim učenicima.

Obzirom na to da Luna Reiki potiče iz Rusije, to se i učenje i način praktikovanja ovog sistema može primiti samo kroz rusku školu Reikija, tako je Luna Reiki ekskluzivna energija, teško dostupna, pa čak i nepoznata, zapadnim školama Reikija.

Šta je Luna Reiki?

Svima je opšte poznato to Luna-Mesec, kao astronomsko telo najbliže Zemlji, vrši snažan uticaj na kretanje vazduha i vode na našoj planeti. Imajući u vidu to da je ljudski organizam najvećim delom sačinjen upravo od ova dva elementa, jasno je da Luna vrši snažan uticaj i na svako ljudsko biće, te i na čovečanstvo u celosti.

Svojim ritmičnim kretanjem oko Zemlje, u smeru suprotnom od smera kretanja kazaljki na satu, Luna pokreće i stvara geomagnetne vrtloge, koji snažno utiču na psihu i telo čoveka, kao i na sve procese koji se odvijaju u Zemlji, te utiče i na pokretanje i premeštanje velikih vodenih i vazdušnih masa, a samim tim i na čoveka.

U tom svom ritmičnom kretanju, Luna utiče i na sva naša unutrašnja stanja, na naše emocije, misli i stanje duše, a time i na fizičko telo i celokupno biće. Ta stanja, nastala pod uticajem Lune-Meseca, nazivaju se bioritmom. Narušavanje prirodnih ritmova organizma, ritma disanja, kucanja srca, ritma spavanja i drugih, dovodi do fizičkih i psihičkih poremećaja, dok uspostavljanje pravilnog ritma rada organizma dovodi do opšteg psiho-fizičkog zdravlja.

Snaga Meseca

U astrologiji, kao i u svim istočnjačkim duhovnim učenjima, energija Sunca predstavlja energiju muškog načela, dok Mesec-Luna, predstavlja žensko Božansko načelo. Stoga je energija Lune povezana sa ženskom, majčinskom energijom. Energija Lune ne samo što povećava stanje sreće, blagostanja, smirenja, intuicije i unutrašnjeg komfora, već ima neograničeni uticaj na stvaranje, radjanje, uspeh… Energija Lune predstavlja ženu u njenom najvišem , najlepšem i najmoćnijem svojstvu, povećava njenu moć i snagu, kojom žena na najbolji način utiče kako na svoje potomstvo, tako i na sve članove porodice.

Žena probudjena energijom Lune svojom harizmatikom posebno utiče na mušku populaciju, pri čemu svojom snagom i moći podržava svoje partnere i dovodi do budjenja pravog muškog načela u muškim pripadnicima njene porodice.

Povezivanjem i aktivacijom Luna Reiki žena budi svoje sopstveno žensko biće i povezuje se sa njim. Nažalost, kroz istoriju, žena je često bila prinudjena da svoju pravu prirodu, svoju ženstvenost i sve pozitivne kvalitete i karakteristike svoje ženske energije, preobražava u kvalitete i karakteristike muške energije. Kod takvih stanja, žena nije u mogućnosti da energetski izdrži naprezanje koje nastaje pri promeni polariteta, te takvo naprezanje vrlo često može dovesti i do obolevanja.

Prema nauci, jedina bolest od koje bi žena mogla oboleti, je bolest vezana za srce. Sve ostale bolesti žena, prema spoznaji ruskih specijalista, posledica su upravo disbalansa i povećanja muškog-Jang principa u ženi.

Buđenjem svoje prave ženske prirode, prihvatanjem sebe kao žene u punom smislu te reči i vraćanjem balansa Jina i Janga, žena postiže pravu udobnost u svom telu, jer oseća kako se vratila sebi. Svoju pravu prirodu žena budi pre svega kroz uspostavljanje balansa izmedju Solarnog pleksusa, kao muškog principa, čiji je vladar Sunce i Srčane čakre, kao ženskog principa, čiji je vladar Luna, a zatim skladištenjem energije u drugoj Sakralnoj čakri, u kojoj se nalazi moć žene, kao čarobnjaka stvaranja života.

Sama energija Luna Reiki je izuzetno moćna, brza i sveprodirajuća, a istovremeno, topla, nežna, sveobuhvatna. Kod svakog praktičara Luna Reiki budi se poseban osećaj sreće, lakoće i lepote i ona nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Koji su efekti Luna Reiki?

Efekti Luna Reiki su mnogobrojni, a najbitinije je to da se praktikovanjem Luna Reiki žena budi i vraća sebi, prolešpšava, podmlađuje, isceljuje, uspostavlja pravilan hormonski balans, postiže uspeh u stvaranju, podiže mogućnost polodnosti, kako fizičke, tako i u svim drugom poljima njenog interesovanja, uspostavlja pravilnu telesnu težinu, harmonizuje odnose sa drugima, a naročito sa svojim partnerima i drugim muškim članovima porodice, te svojom harizmom vidno utiče na celo svoje okruženje.

Luna-rusija

Iako je Luna Reiki energija koja je najviše svojstvena ženama, izuzetno povoljno utiče pri primeni od strane muške populacije, pri čemu dovodi do isceljivanja problema sa reproduktivnim organima, smanjenju agresije, umekšava krutost karaktera…

Kako se sprovodi obuka za Luna Reiki?

Povezivanje sa energijom Luna Reiki i obuka za primenu ove energije, sprovodi se kroz tri stepena obuke.

Na prvom stepenu obuke novi praktičar dobija mogućnost povezivanja sa dva osnovna simbola, čijom aktivacijom se pokreće energija Lune združena sa Univerzalnom energijom. Za inicijaciju i obuku u prvi stepen Luna reiki sistema nije postavljen uslov da novi praktičar već bude i praktičar Tradicionalnog Usui Reikija.

Na drugom stepenu obuke u Luna Reiki praktičar dobija mogućnost povezivanja sa još dva moćna simbola. Za inicijaciju i obuku u drugi stepen Luna Reiki uslov je da novi praktičar već bude i iniciran u prvi stepen Luna Reiki i prvi stepen Tradicionalnog Usui Reiki.

Na terećm stepenu Luna Reiki prktičar dobija mogućnost povezivanja sa fokusiranim zracima Lune, oličenim u tri Boginje, a uslov za inicijaciju i obuku je završen prvi i drugi stepen Luna Reiki. Inicijacijom u Treći stepen Luna Reiki praktičar postaje Master Luna Reiki.

Obuku i inicijaciju u sistem Luna Reiki u Udruženju Iz centra srca obavljaju sertifikovani Master Učitelji Usui, Kundalini i Luna Reiki Ljiljana Ćirić i Jadranka Mickoski, koje su svoje znanje i sertifikate stekle preko Grand Master Učitelja Margarite Milenković, prenosioca znanja i učenja ruske škole, kao jedinog prenosioca edukacije u Luna Reiki sistem.

Dugogodišnjim i predanim radom na sebi i drugima, Master Učitelji Udruženja Iz centra srca, stekle su mnoštvo uvida i uverenja u preobražaje i boljitke koje Luna Reiki donosi u sve aspekte života primaoca ove Božanstvene energije.

Iz centra srca

Iz centra srca

Danas ne brinem! Očekujem sve najbolje!
Danas se ne ljutim! Radujem se svemu!
Danas zahvaljujem na svemu! Danas radim predano i na sebi!
Danas sam predusretljiva i ljubazna prema svima!

Ostavi komentar

Klikni za komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i na Fejsbuku