Aktivnosti

Porodični raspored ili Poredak ljubavi

Porodične konstelacije u Nišu

Porodični raspored, ili Poredak ljubavi, je psihoterapeutska metoda, osmišljena i razvijena od strane Berta Helingera, pedagoga, teologa, filozofa i psihoterapeuta.

Osim gore navedenih naziva tehnike, popularan je i naziv Porodične konstelacije, a stoga što je ovo metod kojim se iznosi na videlo i razrešava transgeneracijska upletenost članova porodice u traume i sudbinu roditelja i prethodnih članova porodičnog sistema.

Porodični raspored je grupna sistemska terapija i odvija se kroz grupni rad, pri čemu se na svetlost dana iznosi sve ono što je bilo potisnuto, zaboravljeno, previđeno, kako na individualnom, tako i na transgeneracijskom nivou.

To je i fenomenološka metoda, jer se osvetljavanjem potisnutih i zaboravljenih dogadjaja, emocija, pripadnika porodičnog sistema i svega onoga što treba da bude izneto na videlo, kao i bezuslovnim prihvatanjem istih, uspostavlja celovitost i ravnoteža kako individualnog, tako i porodičnog polja i sistema.

Dovodjenje u ravnotežu dovodi i do psihičkog rasterećenja, te se time pokreće i proces isceljenja na nivou psihe, tela i duše.

Iznošenjem na videlo trauma, kako u porodičnom, ličnom, tako i u drugim sistemima, otpušta se otpor, stvoren u slobodnom kretanju energije kroz taj sistem, te se time omogućava nesputan energetski protok, uspostavlja se ravnoteža, a time i pravilan prijem energije Ljubavi iz celokupnog sistema i kroz ceo sistem.

Stare-slike-familije

Razrešavanjem blokada koje su dovele do zatvorene slobodne dinamike sistema, te time i univerzalnog polja, čiji je porodični, ili bilo koji drugi sistem sastavni deo, uspostavlja se neprikosnoveno pravo na pripadanje sistemu, pravo na poredak-hijerarhiju u sistemu, pravo na poštovanje ostalih članova sistema i ravnoteža uzimanja i davanja, kao osnovnih Univerzalnih zakonistosti.

Ovaj metod sprovodi se u grupi, uz učešće prisutnih lica, kao predstavnika članova porodice, simptoma, nedostajajućih, zaboravljenih i odbačenih, kako članova porodice, tako i dogadjaja, pri čemu, uz asistenciju terapeuta, klijent od prisutnih lica bira predstavnike i slododno ih pozicionira u polje-prostor u kome se postavljaju konstelacije.

Iako predstavnici nemaju nikakvih saznanja o temi na kojoj klijent radi svoj rad, kao i o svojoj namenjenoj ulozi, ulaskom u polje-prostor u kome se konstelacije obavljaju, sa preciznom tačnošću dovode do informacija o tome šta je, gde i kada zablokirano u porodičnom i drugom sistemu, te time dovelo do nepovoljnog uticaja na člana porodice i njihove sadašnje odnose.

Radom u konstelacijama i sami izabrani predstavnici razrešavaju neke svoje traume, a i samim prisustvom, bez uzimanja učešća u radu, prisutni članovi grupe doživljavaju senzacije oslobadjanja i osećaj lakoće.

Rad u konstelacijama podrazumeva mogućnost rada na svim oblastima: ličnim, porodičnim, poslovnim, emotivnim, mentalnim, duševnim, duhovnim, odnosno na svemu što u datom trenutku čini primaran problem klijenta.

Ova metoda, počev od 2007.god., uvrštena je od strane Ministarstva zdravlja u pomoćne, tradicionalne, alternativne medicinske tehnike za unapredjenje i podršku zdravlju. Ako želite da popričamo na temu porodične konstelacije u Nišu, pišite nam kroz stranicu kontakt!

Kako vam se dopada?
  • Ocena:
Sending
User Review
3.33 (3 votes)
Iz centra srca

Iz centra srca

Danas ne brinem! Očekujem sve najbolje!
Danas se ne ljutim! Radujem se svemu!
Danas zahvaljujem na svemu! Danas radim predano i na sebi!
Danas sam predusretljiva i ljubazna prema svima!

Ostavi komentar

Klikni za komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i na Fejsbuku