Novosti

Reiki tretman: kako izgleda i koliko traje?

Tretman

Zahvaljujući ubrzanom protoku informacija, u sadašnje vreme, mnogi ljudi su čuli za blagodeti koje može pružiti Reiki tretman, a mnogi su se i sami odlučili da se podvrgnu ovom tretmanu i prime Reiki bilo kontaktno, bilo daljinskim tretmanom.

Pre svakog objašnjenja šta znači i kako se odvija Reiki tretman, postavlja se pitanje da li je to nekome uopšte i potrebno.

Međutim, nemojte imati sumnju!

Prijem Reikija, kroz tretman, ili putem autotretmana, koje pružaju samima sebi Reiki praktičari, neophodan je baš svima nama. Mi smo ne samo fizička, već i energetska bića, a našu vitalnu životnu energiju gubimo u raznim psiho-fizičkim stanjima i dozvoljavamo joj da otiče u raznim životnim situacijama.

U nama, međutim, postoji naša urođena sposobnost kanalisanja opšte životne energije i dopune iste, koju smo, nažalost, zaboravili.

Svakome od nas poznato je da pri pojavi bola, na bilo kom mestu na telu, mi po pravilu postavljamo dlan ruke na to bolno mesto, podsvesno očekujući da će na taj način bol biti ublažen, a možda i sasvim prestati. Upravo tim instiktivnim i ituitivnim postavljanjem dlana na mesto bola, mi u stvari želimo da sebi pridodamo energiju koja bolnom mestu nedostaje, a koja može dovesti do prestanka boli i isceljenja.

Kako izgleda Reiki tretman?

Reiki tretman se obavlja upravo rukopolaganjem od strane Reiki praktičara i terapeuta, koji, budući da je putem obuke osposobljen da se na pravi način poveže i kanališe veliki protok životne energije, postavlja ruke na glavu i telo klijenta, tako da čini most između klijentovog energetskog sistema i opšte vitalne životne sile-Reikija.

Prilikom Reiki tretmana, Reiki praktičar, ili terapeut, koncentriše i kanališe ogromnu količinu vitalne životne energije, koja se, tako koncentrisana i kanalisana, izliva kroz dlanove terapeuta i uplovljava u energetski sistem klijenta. Pri pružanju Reiki terapije Reiki praktičar, ili terapeut, ne odašilje klijentu ništa što je njegovo lično, već samo čistu vitalnu energiju u izvornom obliku.

reiki-dodir

Prilikom polaganja ruku na delove tela klijenta, dolazi do usaglašavanja između ovako jako koncentrisane vitalne životna energije-Reikija i energetskog sistema samog klijenta, tako da sam energetski sistem klijenta sam upija onoliko životne energije-Reikija, koliko je to potrebno kako celom energetskom sistemu i telu, tako i određenim oblastima tela, u kojima je došlo do narušavanja i nedostatka vitalne energije.

Sam Reiki tretman je izuzetno prijatan doživljaj.

Kontaktni Reiki tretman se obavlja u posebno opremljenom i energetizovanom prostoru, natopljenim mirišljavim esencijama, uz laku i opuštajuću muziku. Pre svakog tretmana Reiki praktičar, ili terapeut, obavlja lagan i smiren razgovor sa klijentom, polako ga upućujući u dalji tok tretmana, pri čemu se već tada uspostavlja energetska veza između klijenta i Reiki praktičara, tako da klijent,već u tom stadijumu, oseća smirenje i otpuštanje ometajućih blokada.

Reiki tretman se u Udruženju Iz centra srca, obavlja ležeći, na mekanom i udobnom terapeutskom stolu, uz laku opuštajuću, meditativnu muziku.

Koliko traje Reiki tretman?

Odmah na početku tretmana, pri početnom položaju na kome se postavljaju dlanovi Reiki terapeuta, dolazi do smirivanja i usporavanja misaonih aktivnosti klijenta i on ulazi u takozvano alfa stanje, koje je nama poznato kao stanje pre uranjanja u san. Tokom Reiki tretmana, koji može trajati od 45 min do 2 sata, u zavisnosti od trenutnog energetskog stanja klijenta, Reiki praktičar polaže dlanove na glavu i celo telo klijenta, pri čemu se na svakom od položaja zadržava onoliko dugo koliko je to klijentu potrebno.

Po okončanju tretmana, klijent oseća dodatni polet, dodatnu energiju, a pritom i smirenje, jer Reiki deluje na emotivno-mentalnom nivou. Moguće je, u slučaju postojanja određenih zdravstvenih tegoba, da simptomi tegoba nestanu i da klijent oseti moć isceljujuće sile Reikija i na fizičkom nivou.
Svako ko je osetio moć, blaženstvo i blagodet Reikija, neizostavno ima potrebu za daljim tretmanima, a neveliki broj se odlučuje i da sam nauči kako da se poveže sa Reikijem i kako da sam kanališe Reiki i postane Reiki praktičar.

Zato, nemojte imati dilemu da li je Reiki vama potreban. Potreba za Reikijem je potreba za velikim delom nas, sačinjenim od vitalne životne energije, koju smo negde usput izgubili, a ne umemo i ne znamo kako da je vratimo.

Ukoliko odlučite da primite Reiki putem tretmana, neće vam biti potrebno ništa drugo, osim vaše odluke i vremena koje treba da posvetite samo sebi.

U Udruženju IZ CENTRA SRCA u Nišu, tretmani tradicionalnim Usui Reikijem kanalisanjem i plasiranjem vitalne životne energije-Reikija, sprovode se od strane sertifikovanih Tibetan Usui Reiki Master-Učitelja i Kundalini Reiki Master-Učitelja Ljiljane Ćirić i Jadranke Mickoski. Kontakti su ovde.

Preporuka
  • Ocena:
Sending
User Review
5 (1 vote)
Iz centra srca

Iz centra srca

Danas ne brinem! Očekujem sve najbolje!
Danas se ne ljutim! Radujem se svemu!
Danas zahvaljujem na svemu! Danas radim predano i na sebi!
Danas sam predusretljiva i ljubazna prema svima!

Ostavi komentar

Klikni za komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pratite nas i na Fejsbuku